RSF’den Türkiye’ye ‘etki ajanı’ tepkisi: Herkes kolaylıkla hedef alınabilir

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Türkiye’de 9’uncu Yargı Paketi kapsamında gündeme gelen ‘etki ajanlığı’ düzenlemesine tepki gösterdi. “Yasa, Erdoğan hükümetinin yalnızca Türkiye içinde değil, sınırlarının ötesinde de ifade ve basın özgürlüğünü baltalamaya devam etmesini sağlayacak” ifadelerine yer verilen açıklamada, basın mensuplarının hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekildi.

Ankara’yı düzenlemeden vazgeçmeye çağıran RSF, son 18 ayda en az 30 gazetecinin ‘dezenformasyon yasası’ kapsamında hedef alındığına işaret etti. RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, “Türkiye’de artık çok iyi bilinen baskıcı yargı uygulamaları göz önüne alındığında, Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak bu değişiklik ile beraberin uluslararası fonlarla ayakta duran basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin hapis cezası tehdidiyle karşı karşıya kalmasından korkuyoruz” dedi.

Önderoğlu, şöyle devam etti:

“TBMM, bu kapsamlı ve muğlak ifadelere sahip yasayı kabul ederse, hükümeti rahatsız eden herhangi bir gazeteci, yabancı bir ülkenin pozisyonlarını veya çıkarlarını sözde destekleyen bir etki ajanı olarak kolaylıkla hedef alınabilir.”

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx