MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yeni düzenleme! Neler değişti?

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, okulların işleyişi, öğretmen görevlendirmeleri, öğrenci nakilleri ve diploma düzenlemelerini içeren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklikler yapılmasına dair yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımladı.

Yapılan değişikliklerle beraber, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullara atanan öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Akademisi’nde belirlenen eğitimlere katılması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okulların seçim süreçleri ve değerlendirmeleri yeniden düzenlendi. Bu okulların belirlenmesinde şeffaf ve objektif kriterlerin kullanılması için il ve Bakanlık düzeyinde komisyonlar oluşturuldu.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için beden eğitimi dersinde rapor alma zorunluluğu getirildi.

Devamsızlıktan Kalana ‘Sözleşme’ Şartı

Değişiklikle birlikte, diplomanın yıpranması veya kaybolması durumunda yeniden düzenlenmeyeceği, bunun yerine öğrenim durum belgesinin düzenleneceği açıklandı. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan öğrencilerin ise bir işletme ile sözleşme imzalamak kaydıyla okula devam edebileceği hükmü getirildi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin denklik işlemleri düzenlendi ve bu öğrencilerin ekim ayının sonuna kadar kayıt yaptırmaları halinde diploma almaya hak kazanacakları belirtildi.

Ayrıca, okullarda alanı atölye ve laboratuvar öğretmenliği bulunmayan durumlarda, şartları taşıyan bir müdür yardımcısının bu görevi yürütebileceği bildirildi. Yabancı dil öğretmenlerine, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim verileceği kararlaştırıldı. Eğitim ve öğretim ortamında öğrencilerin olumsuz davranışlardan korunması için gerekli önlemlerin alınması ve velilerle işbirliği yapılması, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yabancı Dil derslerinde yapılacak sorumluluk sınavlarının yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada yapılması kararlaştırıldı.

Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütecek.

Related Posts

3 Temmuz Süper Loto Sonuçları Sorgulama Ekranı 2025 (Tek tıkla hızlı ikramiye öğren) | Milli Piyango Online canlı Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu: 58 milyon TL’yi aşan ikramiye devretti!

Süper Loto sonuçları sorgulama ekranı 3 Temmuz 2025 Milli Piyango Online üzerinden erişime açıldı. Sisal Şans tarafından haftanın 2. Süper Loto canlı çekilişi, 3 Temmuz 2025 Perşembe akşamı noter huzurunda tamamlandı. Milli Piyango TV Youtube kanalından da yayınlanan çekiliş sonrası bu akşamki Süper Loto çekiliş sonuçları ve hangi numaraların kazandırdığı ilan edildi. Büyük ikramiyesi ile heyecan seviyesi artan Süper Loto’da bu akşam 6 bilen çıkmayınca tam 58 milyon 199 bin 98 TL ikramiye devretti. 5 bilen 13 talihli de 155.805,95 TL kazandı. Süper Loto sonucu sorgulama ekranı millipiyangoonline.com üzerinden tek tıkla ikramiyeler öğrenilebiliyor. Peki, bugünkü Süper Loto’da hangi numaralar kazandırdı? İşte, 3 Temmuz 2025 Süper Loto sonucu sorgulama online ekranı ve çekiliş sonuçlarıyla ilgili bilgiler.

DGS 2025 SINAV YERİ BİLGİSİ || DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl indirilir?

DGS 2025 sınav yerleri, bu yılki oturuma girecek adayların gündemine geldi. Dikey Geçiş Sınavı Temmuz ayı içerisinde ÖSYM takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Sayısal ve sözel olmak üzere ili bölümden oluşacak sınavda adaylara 135 dakika süre tanınacak. Ayrıca 2025 DGS sonuçları sadece 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından salon atama işlemleri tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Peki DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl indirilir? İşte ayrıntılar…

SON DEPREMLER 26 HAZİRAN AFAD VE KANDİLLİ || Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? İşte 24 saatlik güncel veriler

Son depremler listesi 26 Haziran Perşembe yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 26 Haziran son depremler listesi…

“Bahar” dizisinden ayrılan oyuncular belli oldu

“Bahar” dizisinden ayrılan oyuncular belli oldu

ÖSYM Başkanı Ersoy: 4 temel becerili dil sınavını, İngilizce olarak hayata geçireceğiz

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yabancı Dil Olarak Türkçe sınavlarına ilişkin, “4 temel dil becerili yabancı dil sınavını, önümüzdeki ay, 19 Temmuz’da İngilizce olarak hayata geçireceğiz. Özellikle Türkiye’de öğrenim görecek olan uluslararası öğrencilerin Türkçe dil düzeylerini, diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni ile uyumlu olarak gösteren sertifikalar sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler