Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım? Birkaç ipucu var, bu işarete bakın

Kullanıcıların engellenip engellenmediğini anlamak için sosyal medya uygulamaları ekstra bir bildirim göndermez. Bu durumu fark ettiyseniz engellendiğinizden emin olmak için bazı araştırma yöntemlerini deneybilirsiniz.

Instagram uygulaması kullanıcıların engellenip engellenmediğini açık olarak bildirmiyor. Ancak bunun yerine gönderilerinizi, beğenileri, yorumları, kısaca her şeyi kaldırıyor. Birinin sizi instagramda engellediğini düşünüyorsanız bu ipuçlarına dikkat edin.

İlk olarak bu kişinin hesap veya kullanıcı adını arayabilirsiniz. Arama seçeneğini kullandığınızda hesap hiç çıkmıyorsa engellenmiş olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Kullanıcının hesabı açıksa ve engellendiyseniz ‘Henüz gönderi yok’ gibi açıklamalar ile karşılaşabilirsiniz. Profil resmi, gönderi sayısı veya takipçileri görünmeyecektir. Hesabı bulamıyorsanız bir yakınınızdan arama yapmasını rica edebilirsiniz.

Başka bir hesap ile denediğinizde aradığınız kişiye ulaşamadıysanız kişi hesabını silmiş veya devre dışı bırakmış olabilir. Ayrıca gönderilerinizden herhangi birini beğendiyse veya yorum yaptıysa tekrar kontrol edebilirsiniz.

Instagram uygulaması sizi engelleyen kişilerle yaptığınız mesajlaşmaları silmez. O nedenle özel mesajları kontrol edebilirsiniz. Profiline tıkladığınızda ‘Henüz gönderi yok’ ve ‘Kullanıcı bulunamadı’ yazan kısa mesajlar görebilirsiniz.

Yalnızca mesajlar için engellemek mümkün mü?

Birinin sizi sadece mesajlarda engellemiş olması mümkün değildir. Sessize alabilir veya mesajlarınızı kısıtlayabilir. Ancak yine de mesaj gönderme özelliğini ortadan kaldıramayacaktır.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir