CHP’den Anayasa Mahkemesi’ne Başvuru!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “7500 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

“TURİZM POTANSİYELİNİ GERİYE GÖTÜRECEK”

Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapan Günaydın, şöyle konuştu:

“Turist rehberliği seyahat acenteleri ve seyahat acenteleri birliği hakkında kanun 27 Nisan 2024 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Sözü edilen yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görüşmeleri sırasında CHP’nin karşı çıktığı kimi hükümler yasa tasarısından çıkartıldı. Ancak olumlu olmayan, hukuka aykırı olan bazı hükümlerinde yasada varlığı sürdürüldü. Bu çerçevede ifade etmeliyim ki Türkiye gibi turizm potansiyeli çok yüksek olan bir memlekette yabancı dil bilmeyen kişilere turist rehberliği niteliğinin verilmesi, turist rehberliği yasasına ilgili kamu kurumunun dahil olmadan kişilerin bu mesleğe girmelerine olanak tanınması Türkiye’nin turizm potansiyelini önemli ölçüde geriye götürebilecek nitelikler taşımaktadır. Biz her zaman olduğu gibi süresi içerisinde dilekçemizi hazırladık ve dilekçemizi Anayasa Mahkemesi’ne sunduk.

BİR BAŞVURU DAHA MADEN DÜZENLEMESİ İÇİN

Bunun arkasından bir madencilikle ilgili düzenleme var. Şu anda grubumuz bunun üzerinde çalışıyor. Maden Yasası’nın Anayasa’ya aykırı hükümlerini de bayram sonrası Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız ve arkasından da 9. Yargı Paketini beklemeye başlayacağız. İfade edelim ki biz Anayasa Mahkemesi’ne geçen hafta sayın Genel Başkanımızla beraber Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı ziyaret etmek için gelmiştik. Dileriz ki hep böyle ziyaretler için buraya gelelim. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa’ya aykırı kanun yapma alışkanlığını sürdürdüğü müddetçe CHP’de Anayasa yargısına başvurma geleneğini sürdürecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx