Analist: Bu 2 Kripto Para Uygun Pozisyonu Aldı, Fırlayabilir!

Geçen hafta kripto para piyasası etkili bir çöküşe tanık oldu. Bunun ardından, çoğu kripto para üzerinde spekülatif dengesizlikler ve likidite yaratan bir düşüş eğilimi görülüyor. Özellikle iki kripto para birimi şu anda açığa satış yapanların hakimiyetinde. Kripto analisti Vinicius Barbosa’ya göre, bu da bir ‘short squeeze’i destekleyebilecek ilginç dinamikler yaratıyor.

Kripto para piyasasında ‘short squeeze’ potansiyeli

CoinGlass’tan en yüksek açık faize (OI) göre sıralayarak türev piyasasında en çok işlem gören kripto para birimlerinin fonlama oranına baktık. Temel olarak, short pozisyonlarda long pozisyonlardan daha fazla açık faiz olduğunda negatif bir fonlama oranı ortaya çıkar. Bu nedenle, kripto borsası algoritması short pozisyonlu satıcıların long pozisyonlu yatırımcılara bir APR ödemesini sağlayarak dengeyi teşvik eder. Pozitif fonlama oranlarında bunun tam tersi de geçerlidir. Pozisyon tutmanın bu ekstra maliyeti likidasyon fiyatlarını etkiler ve buna bağlı olarak long ya da short squeeze’leri destekler.

Toncoin (TON) negatif fonlama oranlarıyla fırlamaya aday!

İlk olarak, Toncoin (TON) -%26,65 fonlama oranı göstererek short pozisyon hakimiyetini kanıtladı. The Open Network’un yerel tokenı, Telegram kripto cüzdanıyla ilgili sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Dolayısıyla bu da düşüş baskısı yarattı. Dahası, TON 2024’te büyük bir artış yaşadı ve son piyasa çöküşü, fiyatında uzun süredir gecikmiş bir düzeltmeye neden oldu. Bu da satışları ve daha fazla düşüşü teşvik etti. Ağ, yatırımcıları çekmek için Telegram’ın popülerliğinden faydalanarak kendisini önde gelen Solana (SOL) rakiplerinden biri olarak konumlandırdı.

Fonlama Oranı Isı Haritası: TON. Kaynak: TON: CoinGlass

Negatif fonlama oranına rağmen, TON’un türev işlem hacmi son 24 saatte %43 düştü. Bu nedenle, mevcut 295,34 milyon dolarlık açık pozisyonun bir short squeeze’i tetiklemek için yeterli olmaması mümkün. Zira düşen hacim, açığa satış yapanların artık pahalı olan pozisyonlarını yıllık %26,65 maliyetle kapattığını gösteriyor.

TON açık faiz verileri. Kaynak: CoinGlass

Notcoin (NOT) için short squeeze uyarısı

Buna karşılık, Notcoin (NOT) %526’lık bir hacim artışıyla piyasadaki en büyük on birinci açık pozisyona yükseldi. 1,64 milyar dolar sermayeli token, 0,1338 OI/MCap oranı için 219,59 milyon dolar açık faize sahip.

Açık faiz verileri DEĞİL. Kaynak: CoinGlass

Özellikle, %57,53’lük dikkat çekici negatif fonlama oranı göz önüne alındığında, bu durum bir short squeeze olasılığını artırıyor. NOT, TON Blockchain ve Telegram cüzdanına entegre edilmiş bir play-to-earn tokenıdır.

Finansman Oranı Isı Haritası: DEĞİL. Kaynak: CoinGlass

Bununla birlikte, bu kadar artan açık faizin ve short pozisyon açmak için artan hacmin genellikle düşüş eğilimi gösterdiğini belirtmek gerekir. Bu piyasa hareketi, yatırımcıların ve traderların TON ve özellikle de NOT için daha düşük fiyatlara bahis oynadığını gösteriyor. Bu hissiyat temel konulardan ve olumsuz haberlerden besleniyorsa, fiyat düşüş trendindeyken bir short squeeze asla gerçekleşmeyebilir. Yüksek oranda açığa satılan bu coinlerin yükselişi ve dolayısıyla açığa satışı tetiklemek için bazı yükseliş haberlerine ve olaylarına ihtiyacı vardır.

Makaledeki görüşler ve tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir