Sivas Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Aile hekimleri, hastalarına hastane randevusu oluşturabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile aile hekimleri artık hastalara hastane randevusu oluşturabiliyor.

SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Yapılan Değişiklikler İle İlgili Son Gelişmeler

Önceki hafta yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişikliklerle ilgili son duyurular dikkat çekiyor. Artık aile hekimleri tarafından reçete edilebilen ve geri ödeme listesinde yer alan ilaçların sayısı arttı. Ayrıca, aile hekimliği ve iç hastalıkları uzmanları tarafından düzenlenebilen ilaç raporlarının kapsamı genişletildi.

Bu düzenlemeye göre, bazı tansiyon ilaçları, suni gözyaşı ve göz damlaları, cilt hastalıklarında kullanılan şampuan ve kremler belirlenen sürelerde aile hekimleri tarafından raporsuz reçete edilebilecek. Ayrıca, kan sulandırıcılar, çölyak hastalığı tedavisinde kullanılan gıdalar, mevsimsel veya yıl boyu devam eden alerjik rinit tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi ürünler de aile hekimleri tarafından reçete edilebilecek.

‘Hastalar İçin En Kolaylaştırıcı Şey Randevu Oluşturabilmek’

Sincan Peçenek Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Şah Hüseyin Söğüt, yapılan değişikliklerle ilgili olarak “Yeni düzenleme sayesinde hastalara istedikleri zaman, istedikleri anda hastane randevuları oluşturabiliyoruz. Artık hastalar için randevu oluşturmak çok daha kolay hale geldi. Ayrıca, rutin kontrolleri aksatan hastalar için Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) sayesinde genel kontrolleri düzenli olarak yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Yapılan düzenleme ile özellikle yaşlı ve kalp hastalarının kullandığı ilaçların reçete edilmesi sürecinde kolaylıklar sağlandığını belirten Söğüt, aynı zamanda akne tedavisinde kullanılan kremler gibi cilt ürünlerinin reçetesinin de artık aile hekimleri tarafından yazılabileceğini vurguladı.

‘Artık Herkes Aile Hekimini Tanıyor’

Aile hekimlerinin öneminin arttığını ve hastaların kendilerine en yakın aile hekimliklerine giderek tüm ilaçlarını kolayca temin edebildiklerini belirten Söğüt, “Artık hastalar, aile hekimlerini tanıyor ve direkt olarak onlara başvurabiliyor. Kronik hastalıkların takibi ve tedavisi daha kolay bir hale geldi. Özellikle tansiyon hastalarının takibi açısından büyük kolaylık sağlanmıştır.” dedi.