Yorgun, gergin, huzursuz musunuz? Nedeni bu olabilir

Yaz Sıcağında Vücudun Susuz Kalmaması Önemli!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yükselen sıcaklıklar, vücudun su ihtiyacını ciddi şekilde etkiliyor. Artan terleme ve vücut ısısı düzenlemesi, yaz aylarında su tüketiminin artmasına neden oluyor. Fiziksel ve ruhsal sağlığımızı olumlu yönde etkileyen su tüketimi konusunda uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle yaz aylarında susamanın beklenmemesi gerektiğini belirten Nefroloji Uzmanı Dr. Merve Aktar, susama hissi hissedilmeden düzenli aralıklarla su içmenin dehidrasyonun önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Yetişkinler için ideal su tüketim miktarının günde 2,5 ila 3,5 litre arasında olduğunu belirten Aktar, su ihtiyacının yaşa, aktivite düzeyine ve özel durumlara bağlı olarak değişebileceğine dikkat çekti.

Aktar, çay, kahve gibi içeceklerin suyu tamamen yerine koymadığını belirterek, kafein içeren içeceklerin vücuttan su atımını artırabileceğini söyledi. Bu nedenle, kafein tüketiminin ardından ekstra su içilmesi gerektiğini ifade eden Aktar, suyun önemini vurguladı.

Vücudun Susuzluk Belirtileri Nelerdir?

Suyun sağlığımız üzerindeki faydaları hakkında konuşan Aktar, eklem ağrılarını önlediğini, cilt sağlığını desteklediğini, böbrek ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, vücudun susuz kaldığını gösteren belirtiler hakkında bilgi veren Aktar, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kas krampları, koyu idrar rengi gibi işaretlerin su tüketimini artırma gerekliliğini gösterebileceğini ifade etti.

Uzun süreli ve yetersiz su tüketiminin böbrek hastalığı riskini artırabileceğini belirten Aktar, suyun zihinsel performans üzerindeki etkilerini de değindi. Su eksikliğinin dikkat, konsantrasyon, hafıza ve öğrenme süreçleri üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten uzman, su içmenin önemini vurguladı.

Su içmeyi unutanlar için önerilerde bulunan Aktar, su içme alışkanlığını geliştirmenin yolları hakkında bilgi verdi. Teknolojiyi ve yaratıcılığı kullanarak su tüketimini artırmanın mümkün olduğunu belirten uzman, suyun faydalarını ve önemini vurguladı.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Kene vakaları bu illerde de görülmeye başladı!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş” dedi.

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”

Beni etkilemez demeyin! Risk sigara dumanından yüksek

Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA) yayımladığı yeni rapora göre, Avrupa genelinde 110 milyondan fazla insan sağlığa zararlı düzeyde gürültü kirliliğine maruz kalıyor. Bu durum, her yıl 66 bin erken ölüme, on binlerce kalp hastalığı, diyabet ve depresyon vakasına yol açıyor.

Mounjaro: Etkisi de büyük bedeli de! Süper iğne mi, pahalı rüya mı?

2022’de Amerian İlaç ve Gıda Dairesi onayı alan (FDA) tirzepatid, tıp literatüründe “ikili hormon mimeti” olarak anılıyor. Ama kullanıcılar ona tek bir ad veriyor: süper iğne. Haftada bir kez karnına yapılan bu enjeksiyon, sadece mideyi değil, zihni de susturuyor. Yemek düşüncesi buharlaşıyor. Açlık değil, arzu bastırılıyor.

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Salatanın sırrı limon mu, sirke mi? Hangisi gerçekten daha sağlıklı?

Rengarenk sebzelerle hazırlanan salatalar sadece sofralarımızın değil, sağlıklı yaşamın da gözbebeği. Ancak iş tatlandırmaya geldiğinde çoğu kişi aynı ikilemin içinde buluyor kendini limon mu, sirke mi? Lezzet ve sağlık arasında kurulan bu denge, sandığınızdan daha önemli olabilir. Peki, hangisi sizin için daha doğru seçim?