CHP’li Gürer: ‘Fransa’dan daha çok ineğe sahibiz ama daha az süt üretiyouz’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Süt Üreticileriyle Buluştu

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde, Osmaniye ve Konya’da süt üreticileriyle bir araya gelerek çiğ sütün durumunu ele aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son verilerine göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarının geçen yıla göre yüzde 5,4 oranında azaldığını belirten Gürer, süt üreticilerinin Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt fiyatının yetersiz olduğunu dile getirdi.

Gürer, artan ahır ve yem maliyetleri ile düşük süt fiyatlarının süt inekçiliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak iktidardan hayvancılıkla geçim sağlayanlara acil destek çağrısında bulundu.

Süt üreticileri de maliyetler karşısında zor durumda olduklarını belirterek devletten daha fazla destek beklediklerini ifade etti. Özellikle yem ve mazot desteğinin önemine değinen üreticiler, hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği için doğru politikaların uygulanması gerektiğini önemle vurguladılar.

İthalat Politikaları Eleştirildi

Ömer Fethi Gürer, AK Parti iktidarının hayvancılıktaki ithalat politikalarını eleştirerek, son yıllarda yapılan sığır ithalatlarının ülke içindeki et üretimini ve hayvan sayısını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. İthalat politikalarının yerli üreticileri olumsuz etkilediğini ve sektördeki küçük işletmelerin üretimden çekildiğini belirtti.

Gürer, fabrikaların kar marjını korurken üreticilerin zarar ettiğini ve süt üreticilerinin durumunun giderek kötüleştiğini ifade ederek, sektördeki dengesizliğin giderilmesi ve üreticilere daha fazla destek sağlanması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Süt üretimi ve hayvancılıkta yaşanan sorunların çözümü için acil adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, sektördeki sıkıntıların çözülmesi için devletin daha etkin politikalar izlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Estonya sanayi üretiminde yüzde 0,5’lik artış

Estonya’nın sanayi üretimi Mart 2025’te geçen yılın aynı dönemine göre yalnızca yüzde 0,5 arttı. Bu oran, Şubat ayında yukarı yönlü revize edilen yüzde 2,6’lık artışın oldukça gerisinde kaldı. Şubat ayındaki oran, son iki yılın en yüksek seviyesiydi …

BIST 30 güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul BIST 30 endeksi güne yaklaşık yüzde 0,1 düşüşle 10.445,00 puandan başladı.

Bakan Şimşek Endonezya Maliye Bakanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Mulyani Indrawati ile görüştü.

Otomotiv sektöründe kadınlara destek: Yıl sonuna kadar 500 kadına ücretsiz eğitimle iş fırsatı!

İş dünyasında cinsiyet eşitliğine dair farkındalık çalışmaları her geçen gün artsa da otomotiv endüstrisinde oranlar hâlâ yeterli seviyede değil. Otomotiv Sanayicileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, kadınlar otomotiv endüstrisindeki …

Borsa İstanbul, T+1 takas döngüsüne geçiş için değerlendirme sürecini başlattı

Borsa İstanbul, T+1 takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliği, sermaye piyasasına olası etkileri ve piyasa katılımcıları açısından doğurabileceği sonuçların değerledirilmesi sürecinin başladığını duyurdu.

Trump’ın politikaları ABD ekonomisinin daralmasına neden oldu

Vadeli işlem ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, ABD ekonomisindeki daralmaya ilişkin,” ABD Başkanı Donald Trump, ABD’yi yeniden büyük yapmaya çalışırken daralmasına neden oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir