EIC Accelerator Eğitimi Düzenlendi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.

STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın ilk eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve başvuru süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.

Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği gibi odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yılın ilk eğitimi de bunlardan biri. Katılımcılar düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal destek sağlar. Özellikle, pazar oluşturabilecek veya büyük ölçekte dönüştürücü etki oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın amacı teknolojik veya iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken aşama projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin küresel pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Sektör sınırlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler gibi faaliyetler için finansman, sermaye desteği, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim desteği sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi. – SAMSUN

Related Posts

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta önceki aya göre yüzde 4 artarak 30 bin 680’e yükseldi.

Brent petrolün varili 66,56 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 66,56 dolardan işlem görüyor

Eski Galatasaray Başkanı Alp Yaman Tatko Lastik’in kutlamasına katıldı

2009 yılında faaliyete geçen LastikPark markasının 15. yılı nedeniyle yapılan kutlama etkinliklerinden biri Tatko Lastik Genel Merkezi’nde gerçekleşti. ALP YALMAN AĞIRLANDI 1990–1996 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı görevini …

iPhone 16 Pro ABD’de 39 bin TL, Türkiye’de ise 110 bin TL!

Türkiye’de artan teknoloji ürünleri fiyatları, vatandaşların gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Bu duruma tepki gösteren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, özellikle iPhone 16 Pro’nun …

Yozgat Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ürettikleri tanıtıldı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2020 yılında “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olarak ilan edilen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından bugüne kadar yapılan ortaya konulan ürünlerin …